Piftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate. Se pun la fiert intr-un vas cu apa rece 2
Piftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate.
Se pun la fiert intr-un vas cu apa rece 2 picioare de porc si 2 de vitel, bine spalate si curatate.
Se lasa sa fiarba descoperite la foc mic si se ia spuma din cand in cand. Se sareaza. Sunt gata atunci cand carnea se desface usor de pe os.
Se scot oasele inainte de a se raci si se aseaza carnea in farfurii.
Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de legata, punind citeva picaturi pe o farfurioara. Daca acestea se intaresc bine la rece, se da la o parte oala cu zeama si se lasa sa se limpezeasca. Altfel se lasa pe foc, sa mai dea citeva clocote.
Dupa gust, se pune putin usturoi pisat in zeama inainte de a fi strecurata.
Se toarna apoi zeama peste carnea din farfurii si se lasa sa se prinda.
Inainte de a fi servite se pot rasturna, stergand fundul farfuriei cu un servet muiat in apa fierbinte.
Pofta buna!
Va recomandam si alte mancaruri:
Mancare de dovlecei cu ardei copti
Dovlecei cu branza la cuptor
Sufleu de dovlecei cu branza de vaci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post