Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune apa sa fiarba. Cand da in
Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui.
Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune apa sa fiarba. Cand da in clocot, se pun labele si capul, apoi bucatile pe rand, nu o data, ca sa nu iasa zeama tulbure.
Se spumuesc, se adauga putina sare, lasand sa fiarba la foc mic pana sunt gata, fara sa se sfarame carnea.
Se scot labele si capul, iar bucatile de pasare se aseaza in farfurii.
Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de legata, punind citeva picaturi pe o farfurioara. Daca acestea se intaresc bine la rece, se da la o parte oala cu zeama si se lasa sa se limpezeasca. Altfel se lasa pe foc, sa mai dea citeva clocote.
Dupa gust, se pune putin usturoi pisat in zeama inainte de a fi strecurata.
Se toarna apoi zeama peste carnea din farfurii si se lasa sa se prinda.
Pofta buna!
Va recomandam si alte mancaruri:
Aripioare de pui la cuptor
Salata de piept de pui cu paste
Pui la gratar
Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.
Tarta cu branza si carnatiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala