Piftie de vitel si porc

Se spala carnea si se pune impreuna cu legumele (taiate marunt) si mirodeniile intr-o oala cu destula apa la fiert. Spuma, care se formeaza deasupra

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 picioare de vitel
  • 2 urechi de porc
  • 1 picior de porc
  • 500 gr. carne de vita
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 felie de lamiie
  • boabe de piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • ¼ l otet
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune impreuna cu legumele (taiate marunt) si mirodeniile intr-o oala cu destula apa la fiert.

Spuma, care se formeaza deasupra, trebuie mereu scoasa.

Cind carnea este fiarta, se scoate din oala si se mai lasa zeama sa fiarba, pina mai ramine doar 1/3 din tot lichidul.

Apoi se lasa sa raceasca zeama, dupa care se ia grasimea de deasupra.

Se bat albusuriile si se adauga la zeama, care apoi sa pune din nou la fiert.

Zeama sa scurge printr-o pinza, sa devina clara.

Carnea se taie in bucatele mici si se pune intr-un vas de jena.

Se adauga la zeama otetul si se varza peste carne.

Se lasa o zi la rece.


Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post