Piftie de porc

Carnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata spuma, dupa care se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne macra
  • 1 jumatate cap de porc
  • 4 picioare de porc
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • 1 ceapa
  • 10 catei de usturoi pisati
  • facultativ lamaie

Mod de preparare

Carnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata spuma, dupa care se adauga piperul, foaia de dafin, sarea si se lasa din nou la fiert. Cand carnea incepe sa se desfaca de pe oase, iar zeama a scazut, se strecoara, se scoate carnea de pe oase si se taie frumos bucati. Se asaza apoi in diferite forme sau in farfurii, iar zeama limpede se amesteca cu usturoiul si se toarna strecurat din nou peste carne. Formele se dau la frigider.


Piftia se serveste cu putina lamaie stoarsa deasupra.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Ardei umpluti

Sarmale de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post