Piftie de pasare

Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se adauga o ceapa si 2-3 catei de usturoi tocate marunt. Cand apa incepe sa fiarba se cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pui sau 1 gaina
  • tacamuri de la 2 gaini
  • 1 ceapa
  • sare
  • 2-3 foi de gelatina
  • usturoi

Mod de preparare

Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se adauga o ceapa si 2-3 catei de usturoi tocate marunt. Cand apa incepe sa fiarba se curata de spuma si se la foc mic. Dupa o ora se adauga in apa si sarea. Cand carnea incepe sa se desfaca de pe oase iar zeama a scazut, se ia de pe foc, vasul, se scoate carnea, se desprinde de pe oase si se aranjeaza in farfurii. Zeama se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca, apoi se introduce mujdeiul. Se dizolva gelatina in putina supa si se toarna in oala, se amesteca, se strecoara si se lasa sa se limpezeasca, dupa care se toarna in farfuriile cu carne. Se pune totul s stea la rece cateva ore.


Se serveste rece.

Alte retete:

Chiftele

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide