Piftie de gasca sau curcan

Carnea de pasare se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se adauga o ceapa tocata marunt, 2-3 catei de usturoi. Cand incepe apa sa fiarba, se curat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gasca sau 1 curcan
  • 1 ceapa
  • sare
  • usturoi
  • apa

Mod de preparare

Carnea de pasare se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se adauga o ceapa tocata marunt, 2-3 catei de usturoi. Cand incepe apa sa fiarba, se curata de spuma cu o lingura, dupa care se da la foc mic si se lasa asa timp de o ora. Se sareaza iar cand se desface carnea de pe oase, iar zeama a scazut se ia de pe foc, se scoate carnea, se desprinde de pe oase si se aranjeaza in farfurii. Zeama se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca, apoi se introduce mujdei. Se strecoara apoi zeama si se toarna in farfuriile cu carne. Se pastreaza la frigider pana cand se serveste.


Se serveste rece.

Alte retete:

Tocanita de pui

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post