Curatati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca,
Curatati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, micsorati focul si cu o spumiera adunati cu grija spuma.
Adaugati morcovii intregi si lasati vasul sa clocoteasca la
foc domol pana cand lichidul scade suficient, iar carnea se desprinde de pe oase.
Pasati usturoiul (prin aparatul special), puneti-l intr-o strecuratoare deasa peste un strat simplu de tifon. Adaugati in lichid gelatina topita, apoi vanturati-l prin strecuratoarea cu usturoi cat timp este cald.
Separat, curatati, spalati ciupercile si puneti-le la fiert intr-un vas cu 1/4 l de apa pana cand aceasta aproape s-a evaporat.
Ungeti cu foarte putin ulei cateva castroane ori forme diferite, puneti in acestea felii de morcov, ciuperci si carnea foarte bine fiarta si turnati lichidul, acoperind bine totul.
Dati piftia la rece sa se inchege si cand o aduceti la masa, rasturnati fiecare portie pe platou.
Daca v-a ramas gelatina inchegata (aspic), tocati-o fin si decorati platoul, inviorati platoul cu frunze de patrunjel verde.
Pofta buna!
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
ciuperci cuptor
ciuperci umplute
ciulama de ciuperci
piept de pui ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post