Piept si pulpa de pui la cuptor cu sos de smantana

Pentru piept si pulpa de pui la cuptor cu sos de smantana se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smantana si lapte.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fileuri de piept de pui
  • 2 pulpe (fara pielita si os)
  • sare
  • piper
  • 80 g ceapa
  • 20g unt
  • 200 g smantana
  • 300 ml lapte
  • amidon sau faina pentru legat sosul
  • 300 g ciuperci
  • 5 fire tarhon
  • o cutie de boabe de porumb
  • grasime pentru uns tava.

Mod de preparare

Pentru piept si pulpa de pui la cuptor cu sos de smantana se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smantana si lapte. Se adauga faina sau amidonul si se mai lasa 2-3 minute. Se incorporeaza in sos ciupercile, porumbul scurs si tarhonul. Se pune carnea intr-o tava unsa, si se toarna peste ea sosul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor.


Se serveste cu vin alb sec.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors