Pentru pieptul de vitel umplut se alege o bucata de carne de la piept. Se scot oasele cu grija, ca sa nu se sfarame carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare.
Pentru pieptul de vitel umplut se alege o bucata de carne de la piept. Se scot oasele cu grija, ca sa nu se sfarame carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare, sau folosind un cutit daca nu ies singure. Se taie astfel carnea pe margini, incat sa capete o forma dreptunghiulara, cam de 30 cm lungime pe 20 cm latime. Se introduce un cutit ascutit de bucatarie in partea mai larga a pieptului, despartind carnea in doua, pentru a forma un fel de buzunar, lasand pe celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. La carnea taiata de pe margini, se mai adauga putina carne de vaca (daca avem) si se trece prin masina de tocat.
Castronul in care se pregateste umplutura se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura de pesmet, o ceapa tocata si prajita usor in unt, o lingurita de vin alb, sare, piper, putina frunza de patrunjel tocata si un ou. Se amesteca totul bine, se umple pieptul si se coase cu 2—3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, pentru a avea o grosime egala. Se unge pieptul cu putina grasime, se asaza in cratita cu felii de ceapa, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit.
Cand totul incepe sa se rumeneasca, se adauga apa sau zeama de carne, pana la jumatatea carnii. Se fierbe inabusit doua ore. Cand este aproape gata, se unge zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare. Se scot atele, iar dupa ce s-a racorit putin, se taie.
Pieptul de vitel umplut se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau de piure de cartofi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post