Piept de vitel umplut

Se taie un buzunar in pieptul de vitel. Se pun stafidele la inmuiat in rom. Se inmoaie miezul de paine in putina apa. Se pune mazarea la fiert timp d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru umplutura: 250 gr. carne de vitel tocata
  • 250 gr. carne de porc tocata
  • 500 gr. mazare
  • 100 gr. fasole verde
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1 lingurita de busuioc tocat
  • 2 linguri stafide
  • miezul de paine de la 3 felii de paine
  • 1 ou
  • 5 cl. de rom
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:2 rosie
  • 1ramurica de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 cub concentrat de legume
  • 5cl. de coniac
  • piper
  • 1kg. piept de vitel dezosat

Mod de preparare

Se taie un buzunar in pieptul de vitel. Se pun stafidele la inmuiat in rom. Se inmoaie miezul de paine in putina apa. Se pune mazarea la fiert timp de 5 minute in apa sarata. Se fierbe in acelasi mod si fasolea verde si se taie in bucati. Se taie ardeiul gras si ceapa sub forma de cubulete. Se pun toate legumele intr-o oala impreuna cu patrunjelul si busuiocul. Se adauga carnea tocata, miezul de paine stors de apa, stafidele, romul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca totul foarte bine, se umple buzunarul pieptului de vitel cu acest amestec. Se coase buzunarul cu ata groasa pentru ca umplutura sa nu iasa afara. Se dizolva cuburile de concentrat in 50 ml. apa calda si se toarna amestscul intr-o oala. Se pune pieptul de vitel impreuna cu rosia taiata in doua, ramurica de rozmarin si foaia de dafin. Se presara piperul si se lasa sa fiarba 1 h. si jumatate. Se ia capacul si se micsoreaza focul. Se toarna coniacul peste pieptul de vitel si se lasa pe foc
Pieptul de vitel se taie felii, cand s-a mai racorit, se aseaza pe un platou asemanator tiglelor pe casa, se orneaza cu frunzulite de rozmarin si se servesc cu diferite garnituri , dupa dorinta.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post