Piept de vitel umplut

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de vitel
  • un catel usturoi
  • o lingura pesmet
  • o ceapa tocata
  • unt
  • o lingurita de vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1 ou
  • sorici
  • grasime
  • zeama de carne

Mod de preparare

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea pe laturi, astfel ca sa-i dam o forma dreapta, de vreo 30 cm, lungime, pe 20 cm, latime. Se introduce un cutit ascutit in partea mai lunga a pieptului, despartind carne in doua, astfel sa se formeze un fel de buzunar, lasand de celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. Carnea taiata de pe margini, la care se mai adauga putina carne de vaca, cat sa se ajunga la 400 gr. de tocatura, si se trece prin masina de tocat. Castronul in care se va pregati umplutura, se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura plina de pesmet fin pisat, o ceapa tocata si trasa in unt, vin alb, sare, piper, putina frunza tocata de patrunjel si un ou. Se mesteca totul bine, se umple pieptul si se coase apoi cu 2-3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, astfel ca sa fie asezata umplutura. Se aseaza pe fundul unei cratite cateva bucati de sorici, cu partea groasa spre fundul cratitei, iar deasupra felii de ceapa. Se unge pieptul cu putina grasime, se aseaza in cratita, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit. Cand totul incepe sa se rumeneasca, se pune apa sau zeama de carne, sa ajunga pana la jumatatea carnii. Se tine sa fiarba inabusit 2 ore. Cand e aproape gata, se unge cu zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare.
Se scot atele, se taie dupa ce s-a racorit putin, se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau piure de legume.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Aceste aperitive sunt foarte reusite la textura si la gust si dau bine atunci cand ai musafiri si nu mai stii ce sa pui pe...

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide