Piept de vitel umplut

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de vitel
  • un catel usturoi
  • o lingura pesmet
  • o ceapa tocata
  • unt
  • o lingurita de vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1 ou
  • sorici
  • grasime
  • zeama de carne

Mod de preparare

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea pe laturi, astfel ca sa-i dam o forma dreapta, de vreo 30 cm, lungime, pe 20 cm, latime. Se introduce un cutit ascutit in partea mai lunga a pieptului, despartind carne in doua, astfel sa se formeze un fel de buzunar, lasand de celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. Carnea taiata de pe margini, la care se mai adauga putina carne de vaca, cat sa se ajunga la 400 gr. de tocatura, si se trece prin masina de tocat. Castronul in care se va pregati umplutura, se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura plina de pesmet fin pisat, o ceapa tocata si trasa in unt, vin alb, sare, piper, putina frunza tocata de patrunjel si un ou. Se mesteca totul bine, se umple pieptul si se coase apoi cu 2-3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, astfel ca sa fie asezata umplutura. Se aseaza pe fundul unei cratite cateva bucati de sorici, cu partea groasa spre fundul cratitei, iar deasupra felii de ceapa. Se unge pieptul cu putina grasime, se aseaza in cratita, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit. Cand totul incepe sa se rumeneasca, se pune apa sau zeama de carne, sa ajunga pana la jumatatea carnii. Se tine sa fiarba inabusit 2 ore. Cand e aproape gata, se unge cu zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare.
Se scot atele, se taie dupa ce s-a racorit putin, se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau piure de legume.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post