Pieptul de Rata in Crusta de Piper este o metoda fenomenala de a pregati rata. Crusta de piper da o savoare subtila, iar carnea de rata este frageda si aromata.
Reteta imi aminteste de excursia din Franta cu ocazia unui schimb de experienta unde gazdele ne-au pregatit traditionalul piept de rata in crusta de piper.
Lasam pieptul de rata o jumatate de ora la temperatura camerei. Crestam pielea cu cutitul (vezi foto) si il condimentam cu piperul macinat si sare.
Punem pieptul intr-o tigaie fara ulei, neincinsa, pe foc mic, cu pielea in jos. Dupa 2 minute crestem temperatura. Il prajim cate 4 minute pe ambele parti, apoi il punem in cuptorul incins 10 minute.
Il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei 8-10 minute inainte de a-l taia.
Garnitura:
Amestecam cana de cus-cus cu supa de pui fierbinte, sare si piper. Il acoperim si il lasam 10 minute sa se gateasca.
Fierbem brocoli-ul in apa cu sare pana se inmoaie putin tulpina, apoi il scurgem si presaram piper.
Sos:
Adaugam otetul balsamic si vinul intr-o craticiora si le lasam sa scada aproape pana la jumatate. Apoi adaugam zaharul, rozmarinul, fructele de padure si mai fierbem 3 minute. Spre sfarsit adaugam si lingura de unt.
Montam cus cus-ul pe farfurie, apoi punem brocoli-ul, apoi pieptul de rata taiat si sosul de fructe de padure deasupra.
Pofta buna!
Pieptul de rata in crusta de piper se serveste cald.