Carnea de rata este o carne care merge foarte bine cu fructele parfumate si sosuri dulci . Eu am optat de aceasta data pentru piept de rata facut in vin roze parfumat si aromat , servit alaturi de ananas la gril si alte legume coapte .
Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie . Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea. Condimentam cu sare si piper. Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas termorezistent nu foarte mare ,doar atat cat sa incapa carnea. Intr-o tigaie sau gril incins punem carnea cu pielea in jos si o rumenim 5 minute(aproximativ). O intoarceam si o mai rumenim 5 minute. Punem carnea de rata in vasul termorezistent , turnam peste ea 200 ml vin roze , acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute, apoi luam folia si mai lasam 15minute. Pana cand carnea este in cuptor anasul il punem pe grilul incins si il rumenim usor pe ambele parti. Feliile de ananas nu trebuie sa fie groase (0.30 cm -0.50 cm) . Cand taiati feliile de ananas ar trebui sa scoateti partea din mijloc, partea aceea atoasa.Eu am lasat acea parte prinsa de ananas Alaturi de rata si ananas noi am servit morcovi si varza de bruxelles trase la tigaie dar se poate pune langa ea orez sau orice alte legume preferati.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post