Piept de pui mexican

Jumatate din cantitatea de piept de pui se spala, se usuca, se sareaza si se condimenteaza cu piper proaspat macinat. Intr-o tigaie mai mare se infier

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. piept de pui mai mici
  • fara os
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml vin alb demisec
  • 30 g margarina sau unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei-cireasa iute mic
  • 100 g pasta de tomate
  • 250 g porumb fiert
  • 250 g fasole boabe
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de piept de pui se spala, se usuca, se sareaza si se condimenteaza cu piper proaspat macinat. Intr-o tigaie mai mare se infierbanta 4 linguri de ulei, se adauga usturoiul zdrobit, si bucatile de carne se prajesc si pe o parte si pe cealalta, pana se rumenesc.

Se toarna vinul si se fierbe 15 minute in sucul propriu. Intre timp, ceapa tocata marunt se caleste in margarina, se adauga ardeiul iute, pasta de tomate si se da in clocot impreuna cu 15 ml apa, sare si piper.

Ardeiul se taie cubulete, porumbul si fasolea se strecoara si impreuna se incalzesc bine. Carnea se aseaza pe un vas preincalzit, se aseaza imprejur garnitura sus-amintita si stropim cu sos iute. Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide