Piept de pui in crusta

1. La 3 bucati piept de pui (mari.. sa fi fost vreo 2,5 Kg) eu am pus: -2 ½ linguri cu sare -1 lingura piper -3-4 linguri mari de mustar -250 ml de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piept de pui taiat bucati
  • smantana
  • mustar
  • sare
  • piper
  • chili uscat
  • sos de soia
  • foi de dafin
  • usturoi zdrobit (eu am pus si o lingurita cu varf de pudra de usturoi)
  • sos de soia
  • Pentru crusta: oua
  • sare
  • faina
  • condimente si fulgi de porumb sfaramati un pic

Mod de preparare

1. La 3 bucati piept de pui (mari.. sa fi fost vreo 2,5 Kg) eu am pus:

-2 ½ linguri cu sare

-1 lingura piper

-3-4 linguri mari de mustar

-250 ml de smantana groasa

-1 lingura chili uscat zdrobit

-6 linguri sos de soia

-4 catei de usturoi

-4 frunze de dafin (pe care am uitat sa le pun)

2. Se amesteca toate de mai sus, se acopera cu film alimentar si se lasa peste noapte la frigider.

(Tot asa procedati si cu pulpele sau aripile de pui).

Crusta:

1. Se da carnea prin faina, apoi prin ouale batute cu 2-3 linguri de faina fara sa insistati sa desfaceti gogolosii de faina si la urma prin fulgii de porumb maruntiti .

(Asa fac si pestele sau cascavalul pane si crusta sta frumos la locul ei, iese super de fiecare data)

3. Se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos si gata, serviti cu ce vreti voi.

Noi am vrut cu saté saus si cartofi pai.

Reteta propusa de Mudjahista.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide