Piept de pui gratinat

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea fa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • piept de pui
  • 300ml sos alb (dau reteta mai jos)
  • unt
  • piure de cartofi (am folosit 2 cartofi maricei)
  • cascaval
  • condimente (eu am folosit curry ca i-mi place la carnea de pui)
  • sare

Mod de preparare

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea facut, ca se ma baga apoi in cuptor. Se poate si fierbe dar parca mai bun este putin prajit.

2. Piureul se amesteca cu 2 oua putin cascaval si sare.

3. Se unge un vas de iena cu unt si e toana in el piureul. Deasupra se pun bucatile de pui.

4. Sosul alb se amesteca cu restul de oua.

5. Se toarna in vasul de iena iar deasupra se pune cascavalul ramas si cateva bucati de unt.

6. Se baga la cuptor aproximativ 30 de minute, pana prinde culoare deasupra.

Sosul alb (am facut 500ml dar nu am folosit tot):

40gr unt,

50gr faina,

500 ml supa.

Se topeste untul fara a se incinge tare, se adauga faina, se mesteca pana se inglobeaza (NU se prajeste) si apoi se pune supa calduta putin cate putin amestecandu-se.

Pentru supa. Este interesant sa ai asa ceva in casa. Pentru asta se cumpara oase de pui si se fierb simple sau cu ceva legume. Se strecoara, si apoi eu pun zeama in pungute si la congelator. Se foloseste cand e nevoie.


Gratinul se serveste cald, eventual cu o salata.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide