Pieptul de pui este, in general, destul de fad, dar cu acest sos de tarhon cu siguranta va capata o savoare aparte si va fi apreciat de toata lumea.
N-am avut ulei infuzat cu usturoi, asa ca am improvizat, am adaugat un catel de usturoi ras in uleiul de masline pus la incins intr-o tigaie cu capac, in care pieptii de pui sa intre la fix. Am adaugat ceapa verde, am amestecat, apoi am adaugat tarhonul uscat, am amestecat din nou si le-am lasat un minut, amestecand inca de cateva ori. Am pus fileurile de pui in tigaie si am lasat la prajit 5 minute, cu grija ca sa nu se arda ceapa (daca da semne ca incepe sa se arda, puneti-o peste pieptii de pui). Am intors pieptul pe partea cealalta si am adaugat vermutul (se poate inlocui cu vin alb). L-am lasat sa fiarba putin, apoi am adaugat sarea. Am acoperit si lasat sa fiarba la foc mic cam 13-15 minute, pana a fost gata puiul. Am pus pieptul de pui pe farfurii incalzite, am adus restul de lichid la punctul de fierbere, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat bine. Am mai adaugat niste tarhon si piper alb, am mai lasat 2 minute.
Am servit pieptul de pui cu orez basmati in care am pus o lingura de unt si niste piper alb, am turnat sosul peste pui si am mai presarat tarhon (se poate inlocui cu patrunjel proaspat tocat).
Reteta de piept de pui cu sos de tarhon a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Guvi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post