Piept de pui cu sos de rosii

Intr-o cratita se pune putin ulei impreuna cu sucul de rosii, la fiert, la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga usturoiul curatat si pis

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o bucata mare de piept de pui dezosat si fara piele
  • 200 ml suc de rosii
  • 50 gr cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune putin ulei impreuna cu sucul de rosii, la fiert, la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga usturoiul curatat si pisat, busuioc, oregano, se omogenizeaza si se mai lasa la fiert cateva minute. Pieptul de pui se spala, se sterge, se taie felii de dimensiuni potrivite si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. intr-o tava se pune putin ulei si putina apa si se aseaza bucatile de pui. Deasupra se toarna compozitia de rosii si se da la cuptor, la foc potrivit, pana ce carnea se inmoaie. Se da casul pe razatoarea mare si cand carnea este moale, se presara cas pe fiecare bucata si se mai da la cuptor pana se rumeneste casul.


Se serveste cald cu garniturs de cartofi natur.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide