Pieptul de pui cu rosii si mozzarella la cuptor este o mancare delicioasa si usoara, pentru care aveti nevoie doar de o tava de copt :). Pieptul de pui ramane fraged si aromat.
Stiu ca sunteti familiarizate cu puiul a la Parmigiana, insa aici va propun un mod simplificat de preparare a acestei retete deosebit de gustoase, pentru care va este necesara doar o tava de copt si ingredientele de mai sus :).
Incingeti cuptorul la 250 grade Celsius (500F). Intr-un castron mic, amestecati uleiul, usturoiul si jumatate de lingurita de sare. Puneti 2 linguri din acest amestec in alt castronel, la care adaugati rosiile, oregano si paprika.
Bateti usor pieptii de pui si ungeti cu restul de ulei amestecat cu usturoi.
Puneti 250 gr parmezan ras pe o farfurie mare si treceti o singura parte din fiecare piept prin branza. Asezati pieptii pe o tava de copt, cu partea data prin branza in sus. Puneti rosiile in aceeasi tava si introduceti-o la cuptor pentru 10 minute.
Scoateti tava, asezati feliile de mozzarella peste pui si dati din nou la cuptor pana se topeste branza.
Puneti rosiile peste pui, presarati parmezanul ramas si patrunjelul, apoi serviti (insotit sau nu de garnitura pe care o doriti).
Reteta de piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor a fost propusa de Guvi pe forum culinar.
Serviti pieptul de pui cu rosii si mozzarella cat inca este cald si mozzarella topita.