Piept de pui cu lapte si lamaie este o reteta cu carne mai putin obisnuita prin alaturarea de lapte si lamaie, insa rezultatul este o mancare foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta cu pui aveti nevoie de piept de pui, 3 catei de usturoi, lamaie, lapte, sare, piper, condimente, rozmarin
Pieptul de pui condimentat cu piper si ceva ierburi amestec uscate, se pune intr-o tava de tuci unsa cu un pic de ulei. Deasupra am taiat vreo 3 catei de usturoi si i-am impartit uniform peste bucatile de carne. Am adaugat cateva feliute de lamaie. Astfel pregatita carnea am innecat-o in lapte. Intre timp cuptorul meu se incingea la 375 F, asa ca am asezat frumusel tava inauntru si am lasat-o acolo pentru 20 de minute. Cu lingura am luat din tava din sosul format, arata cam branzos ca nu are deloc gust de branza si am pus peste carne si am adaugat pe fiecare bucata cate o crenguta de rozmarin. Am pus iar in cuptor pentru alte 20 de minute si iar am scos-o afara sa dau pe carne cu sosul. Am mai avut rabdare inca vreo 10 minute si cand am decis ca e de ajuns uite cam asa era ca si in imagine.
Am servit-o cu o salata de cartofi pregatita cu ceapa verde si dreasa cu un sos format dintr-o jumate de pahar de apa, zeama de la o jumate de lamaie, sare si piper.
Reteta Piept de pui cu lapte si lamaie a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Piept de pui cu ghiveci de orez si legume,
Piept de pui in stil italian,
Escalopini de pui
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios