Piept de pui cu gutui si cimbru

Pieptul de pui cu sos de gutui si cimbru este o mancare de toamna pe care va invit s-o incercati. Este o mancare cu piept de pui delicioasa si aromata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 fileuri de piept de pui
  • 1 gutuie mijlocie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lg faina
  • 1 lg zahar
  • ulei (eu am folosit de samburi de struguri)
  • 1 lg smantana
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml apa
  • 1 ceapa

Mod de preparare

1.Pieptul de pui se sareaza se pipereaza. Se pune la prajit in uleiul incins ,si pe o parte si pe cealalta. Se scoate pe o farfurie.

2.In acelasi ulei se pune ceapa tocata marunt, zaharul, faina. Se lasa 2 min. Se adauga vinul peste ceapa amestecand repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si apa, se amesteca bine.

3. Adaugam si gutuile, condimentam dupa gust si mai la final se adauga o lg de smantana. Lasam sa dea intr-un clocot. Dupa, scoatem gutuile pe o farfurie.

4. Pregatim un vas yena, in care stecuram sosul ca sa ramana fin si sa scapam de ceapa. Se adauga pieptul de pui in vas, gutuile frumos aranjate, cimbru si alte condimete daca mai este cazul.

5. Se da la cuptor pt aproximativ 30 min, pana se rumenesc bine gutuile.

Reteta Piept de pui cu gutui si cimbru a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro


Pieptul de pui cu sos de gutui si cimbru la cuptor se serveste cald.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors