Piept de pui cu ghiveci de orez si legume

1. Pregatim orezul iar legumele le curatam, spalam si tocam dupa dorinta. 2. Curatam pieptul de eventuale oscioare, pielite si condimentam pe ambele p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piept de pui
  • orez cu bob lung
  • ardei gras
  • rosii
  • ceapa violeta
  • morcovi
  • usturoi
  • verdeata
  • supa/apa
  • vin
  • piper
  • sare

Mod de preparare

1. Pregatim orezul iar legumele le curatam, spalam si tocam dupa dorinta.

2. Curatam pieptul de eventuale oscioare, pielite si condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Se se prajeste in ulei incins la foc iute, pe ambele parti.

3. Cand carnea este rumenita(dupa plac), stingeti-o cu vin alb.

4. Dupa ce acesta scade, puneti legumele, amestecati putin.

5. Dupa scurt timp se aduga si orezul impreuna cu verdeata, amestecam.

6. Dupa vreo 5 minute, adaugam supa fierbinte.

Se toarna supa peste carne, invartim putin, reducem focul. Oala se acopera. Din cand in cand ne mai uitam si amestecam pana este gata.


Am servit cu muraturi.

Pofta buna!

Reteta Piept de pui cu ghiveci de orez si legume a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Piept de pui cu dovlecel, mere si mazare,

Fricassee de pui cu mazare si praz,

Ostropel de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

O prajitura rapida, foarte pufoasa care se pregateste usor. Dispare cat ai zice branza.

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide