Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii. Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute,
Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii.
Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute, fara capac, pe foc iute. Se potriveste gustul cu sare, piper, se ia vasul de pe foc, se amesteca cu patrunjel verde tocat marunt, se tine la cald, sub capac.
Pieptul de pui se dezoseaza, se scoate pielea, se clateste, se zvanta. Se freaca cu sare, piper proaspat macinat, apoi se tavaleste prin faina, se scutura de faina in exces. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune carnea la foc moderat, fara capac, si se rumeneste pe amandoua partile, cate 5 minute, se toarna vinul si se mai fierbe 5 minute la foc iute.
Se scoate carnea din tigaie, 4 jumatati de piept se lasa intregi, 4 se taie in felii oblice si se aranjeaza pe platou incalzit, in forma l lor initiala. Ciupercile prajite se pun de jur-imprejur, se stropesc cu sosul de pe friptura strecurat, se orneaza cu frunze de salata.
Se pot servi cu urmatoarele garnituri: pireu de cartofi, crochete, polenta (mamaliga), riribizi. Alte retete ciuperci recomandate
Ciulama de ciuperci
Ciuperci smantana
Ciuperci tocanita
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post