Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate. Pieptul de pui s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 cartofi mai mari
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana
  • o jumatate cana cu lapte dulce
  • condimente diverse (dupa placul fiecaruia)
  • ulei pentru tava- aproximativ 4 linguri

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate. Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si se taie in bucati mai mici. Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, vegeta, marar si patrunjel tocate fin. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei si presaram pesmet. Asezam cartofii scursi de apa, apoi bucatile de pui si deasupra turnam sosul de smantana.

Dam la cuptorul incins pentru 15 minute cu capac si inca 15-20 minute fara capac.

Servim preparatul cald, stropit din belsug cu smantana amestecata cu usturoi, sare si patrunjel verde tocat fin.

Alte retete culinare recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide