Piept de pui cu ananas si ghimbir

Pieptul de pui cu ananas si ghimbir este o reteta din bucataria chinezeasca, o reteta cu piept de pui pe care o puteti pregati atunci cand va doriti arome deosebite la masa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 g piept de pui dezosat
  • 1 lingură de amidon
  • 2 linguri ulei
  • ghimbir proaspăt sau uscat (aprox. o lingurita)
  • un dovlecel
  • un ardei kapia sau ardei gras galben sau portocaliu
  • ceapa verde sau praz
  • 1 cutie de compot de ananas
  • orez
  • de preferinta orez salbatic
  •  
  • Pentru marinata
  • 2 linguri sos de soia
  • ½ pahar vin alb
  • 1 lingura ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingurită zahar de preferinta brun

Mod de preparare

Mod de preparare
Se taie pieptul de pui cubulete şi se pune la marinat cam ½ oră cu ingredientele pentru marinată.

Bucăţile de pui se presară cu amidonul, se sărează şi se prăjesc în ulei fierbinte până devin aurii.

Se scot bucăţile de carne şi se pun la cald.

Ghimbirul, ananasul şi celalate ingrediante taiate cubuleţe se prăjesc uşor în uleiul rămas, se sting cu sucul de ananas şi se dă în clocot.

Se adaugă bucăţile de carne în sos şi se mai lasă 5 minute.

Se presară cu ceapa verde taiată marunt sau cu praz.


Pieptul de pui cu ghimbir si ananas se serveşte cu orez fiert în apă cu sare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors