Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine. Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pu
Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.
Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.
Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.
Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.
Se serveste cu garnitura de orez simplu, sau stropit cu sos soya.
Pofta buna!
Reteta Piept de pui cu alune a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Alte retete cu specific chinezesc gasiti aici:
Pui cu ananas,
Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci,
Porc cu alune si stafide
Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.
Musaca cu dovlecei