Piept de pui aromat cu sote de dovlecei

Pieptul de pui aromat cu sote de dovlecei este o idee de mancare usoara pe care o puteti pregati foarte usor si rapid. Pieptul de pui ramane fraged si aromat, iar dovleceii se potrivesc de minune ca si garnitura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru marinata avem nevoie de:
  • o ceapa mica
  • mustar
  • fulgi de usturoi
  • sos de soia
  • nitel piper (eu am pus cayenne)
  • rozmarin
  • putina pasta de rosii
  • cimbru
  • boia
  • ulei de masline si
  • otet balsamic
  • piept de pui
  •  
  • 1 dovlecel
  • ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • lamaie.

Mod de preparare

Amestecam toate condimentele pentru marinata, le turnam peste pui si lasam puiul la frigider minim 1 ora.

Apoi il prajim in tigaie (se poate face si pe gratar, eu am vrut sa folosesc toata marinata).

Pentru garnitura am pus in ulei de masline dovlecei si ceapa, am stors si un sfert de lamaie si am lasat sa se faca. Am sarat numai la final.

Asta este tot.

Mi-a placut, marinata a adus puiului ce ii lipsea, savoare, dovleceii cu ceapa dau iz dulce-acrisor.

Reteta Piept de pui aromat cu sote de dovlecei a fost propusa de BD pe forum culinar.ro


Serviti pieptul de pui cu dovlecei cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide