Piept de gasca in vin rosu cu prune uscate

Ungem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le punem intr-un vas cu untura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 buc piept de gasca
  • slanina afumata
  • 2 catei usturoi pisat
  • 12 buc prune uscate
  • 2 dl vin rosu

Mod de preparare

Ungem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le punem intr-un vas cu untura si le punem la cuptor la 200 de grade si le prajim 20 de minute acoperite cu un capac, apoi idenpartam capacul si mai prajim 20 de minute. Fierbem prunele in vinul condimentat cu cuisoare. Servim cu piure de cartofi cu unt si frisca.
Alte retete recomandate

Ciuperci umplute

Vinete cu ardei

Vinete cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post