Piept de gasca in vin rosu cu prune uscate

Ungem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le punem intr-un vas cu untura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 buc piept de gasca
  • slanina afumata
  • 2 catei usturoi pisat
  • 12 buc prune uscate
  • 2 dl vin rosu

Mod de preparare

Ungem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le punem intr-un vas cu untura si le punem la cuptor la 200 de grade si le prajim 20 de minute acoperite cu un capac, apoi idenpartam capacul si mai prajim 20 de minute. Fierbem prunele in vinul condimentat cu cuisoare. Servim cu piure de cartofi cu unt si frisca.
Alte retete recomandate

Ciuperci umplute

Vinete cu ardei

Vinete cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi

Cand am vazut ciupercile in caserole la Lidl, mi-am amintit cum prepara mama mea astfel de ciuperci cu usturoi, mamaliguta si...

Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide