Piept de gasca cu morcovi

Se cresteaza carnea in forma de romburi, apoi se sareaza si se pipereaza. Se prajesc in unt, pe ambele parti, apoi se asaza pe gratarul cuptorului, cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti de gasca
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 400 ml vin alb
  • 800 gr morcovi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se cresteaza carnea in forma de romburi, apoi se sareaza si se pipereaza. Se prajesc in unt, pe ambele parti, apoi se asaza pe gratarul cuptorului, cu o tava dedesubt, sa se scurga grasimea. Dupa ce s-a copt carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se pastreaza la cald, in cuptor. Se scurge grasimea, iar sosul se stinge cu putin vin si se pune la fiert. Se adauga mierea, morcovii si se acopera vasul, lasand sa fiarba inabusit 10 minute. Se inglobeaza untul, apoi se condimenteaza. Se scoate carnea din folie, se taie felii si se serveste cu morcovii si sosul.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post