Piept de gasca cu ficat si ciuperci

Carnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se adauga in carne. Se pun gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de gasca
  • 1 ficat de gasca
  • 1 felie de paine
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 100 gr unt
  • 250 gr ciuperci
  • 1 jumatate pahar vin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se adauga in carne. Se pun galbenusuri, sare si piper si se amesteca totul bine. Se unge o forma cu unt si se asaza un strat de carne tocata, apoi un rand de feliute de ficat si alt rand de carne, apoi un rand de feliute de ciuperci si din nou carne. Se pun bucatele mici de unt deasupra si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la copt. Restul de ciuperci taiate feliute se pun cu patrunjel tocat marunt la calit in 25 gr unt, apoi se toarna vinul, se sareaza si se lasa sa fiarba pana totul devine un sos. Se adauga o lingura de smantana la sfarsitul fierberii.


Se serveste mancarea calda, cu sosul de ciuperci.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Mancare de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide