Piept de gasca cu ficat si ciuperci

Carnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se adauga in carne. Se pun gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de gasca
  • 1 ficat de gasca
  • 1 felie de paine
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 100 gr unt
  • 250 gr ciuperci
  • 1 jumatate pahar vin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se adauga in carne. Se pun galbenusuri, sare si piper si se amesteca totul bine. Se unge o forma cu unt si se asaza un strat de carne tocata, apoi un rand de feliute de ficat si alt rand de carne, apoi un rand de feliute de ciuperci si din nou carne. Se pun bucatele mici de unt deasupra si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la copt. Restul de ciuperci taiate feliute se pun cu patrunjel tocat marunt la calit in 25 gr unt, apoi se toarna vinul, se sareaza si se lasa sa fiarba pana totul devine un sos. Se adauga o lingura de smantana la sfarsitul fierberii.


Se serveste mancarea calda, cu sosul de ciuperci.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Mancare de mazare

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post