Piept de curcan umplut cu pireu de castane

Din pieptul de curcan se taie 4 felii deschise, partile care pica se macina. Chifla umezita, ou, pireu de castane si condimente se amesteca cu carnea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g de piept de curcan
  • 100 g de pireu de castane
  • 1 ou
  • 1 chifla
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura: orez brun
  • fructe
  • cartofi fripti dupa gust
  • Daca se imbraca in ou: Sfarmituri de chifle
  • ou
  • faina
  • ulei pentru copt

Mod de preparare

Din pieptul de curcan se taie 4 felii deschise, partile care pica se macina. Chifla umezita, ou, pireu de castane si condimente se amesteca cu carnea macinata. Feliile deschise se bat usor cu batatorul, se ung cu ou, se presara cu sare si piper. Umplutura obtinuta se formeaza in bastonase si se aseaza pe feliile de piept de curcan. Se ruleaza si se impacheteaza strans in alufolie. Se pune in tava si se adauga un pic de apa. In cuptor se abureste pana e gata, dupa care se despacheteaza. Rulada umpluta aburita se trece prin faina, ou si pesmet si se frige in ulei fierbinte.
Ca si garnitura se poate servi cu orez brun. Orezul, ca si pastele, se fierbe in apa sarata. Se strecoara. Se toarna intr-o forma unsa cu ulei si se rastoarna pe o tava de servit. Se orneaza cu felii de ananas copt, piersici si felii de portocale, cu condimente proaspete.

Alte retete mancaruri recomandate

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide