1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se incorporeaza coniacul, nucso
1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se incorporeaza coniacul, nucsoara dupa gust, sarea si piperul alb.
2.Se taie pieptul de curcan in asa fel incat sa rezulte o bucata dreptunghiulara, peste care punem o folie si batem cu batatorul de carne .Se sareaza si se pipereaza.Peste se aseaza umplutura de piure de castane, se ruleaza si se prinde cu scobitori sau se leaga cu ata.Rulada se trece prin faina si se frige in ulei fierbinte, pe toate partile.Se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas de jena si se frige in cuptor preincalzit , timp de 40min., la 200*C.
3.Orezul spalat se caleste in ulei fierbinte , se sareaza, pipereaza, se condimenteaza cu kurkuma si se toarna o dubla cantitate de apa si se fierbe, pe foc mic, sub capac.Cand este aprope gata, se adauga stafidele si semintele de pin.
4.Se scoate rulada din cuptor, se scot scobitorile sau ata si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii.Orezul il punem in forme mici de savarina, pe care le-am umezit in prealabil, si le rasturnam pe un platou ,le ornam cu frunze de patrunjel verde,
langa care asezam feliile din piept de curcan umplute cu castane.Intr-o sosiera, servim un sos de maioneza pe langa acest preparat si un vin rosu sec.
Putem servi si gogosele de cartofi cu acest preparat.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios