Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc.
Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc. Se pune peste fiecare rondea intreaga de aluat, un inel de aluat, dupa care se preseaza usor cu podul palmei. Se pun apoi la copt, intr-o tava, in cuptorul cald, circa 15-20 de minute. Separat, se taie pieptul de curcan in cubulete si se calesc in 50 gr unt, pana se rumenes usor. Se adauga usturoiul tocat marunt, sare si piper. Se topeste in alta tigaie untul, se adauga faina, dupa care se stinge cu laptele si vinul alb. Se amesteca continuu, pana la ingrosare compozitia. Se adauga in sosul de faina branza gorgonzola, frecata cu galbenusurile, dupa care se potriveste de sare si piper. Se lasa la fiert inc aun minut, apoi se adauga bucatile de piept de curcan. Se acopera totul cu un capac si se fierbe 2-3 minute, la foc mic. Se scoate aluatul din cuptor, dupa ce s-a rumenit si se pune in interiorul fiecarei forme cate 2-3 lingurite din amestecul de carne/ Se pune din nou tava in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Mancarea se serveste calda, cu putin sos de faina si gorgonzola turnata deasupra.
Alte retete culinare:
Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Placinta cu carne
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post