Pieptul de curcan cu conopida la cuptor este o mancare delicioasa si consistenta, potrivita pentru a scoate in valoare conopida.
Pieptul de curcan se curata de pieliti (daca are), se spala rapid sub jet de apa rece si se taie cubulete, peste care presaram cate un praf de sare si piper.
Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Intr-o oala se pune apa cu un praf de sare si se pune pe foc. Cand apa fierbe, se pune si conopida si se mai lasa inca 10 minute. Printr-o strecuratoare trecem conopida si o lasam apoi sa se scurga cateva minute.
Intr-un vas se pun smantana, iaurtul, oul si cascavalul taiat bucati. Se presara cate un praf de sare si piper si se amesteca bine toate.
Punem ulei de masline intr-un vas sau o tava pe care o vom da la cuptor. Apoi se pune pieptul de curcan, peste care punem conopida, iar apoi turnam compozitia cu smantana. La sfarsit presaram pesmet pe toata suprafata.
Vasul se da la cuptor la foc mediu cam 50-60 minute, pana cand carnea este facuta.
Se scoate, se presara cimbru proaspat si se lasa putin sa se raceasca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Pieptul de curcan cu conopida la cuptor se serveste cald, ca atare
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post