Piept de curca umplut cu prune uscate

1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un bu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de curca (500g.)
  • 250g. prune uscate
  • sare
  • piper alb
  • 4 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie(cc.2 lingurite)
  • 3linguri +5 linguri vin rosu
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • sucul de la o lamaie
  • 100g. unt
  • 200ml. apa
  • 4 pere
  • condimente pentru carne de curca

Mod de preparare

1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un buzunar. Se umple cu prunele uscate care au fiert cc. 5 minute.

2.Peste pieptul de curca se pun suc de lamaie, piper alb, apoi se aseaza intr-o folie. Se pune intr-un vas, impreuna cu 3 linguri de vin rosu si 100g. unt. Se adauga un pahar cu apa. Se tine la cuptor 35-45 minute.

3.Separat, se pun perele la fiert, dupa ce au fost curatate de coaja si seminte si taiate in sferturi, in 200ml. apa 5 linguri de vin rosu, coaja de lamaie, 4 linguri zahar si sucul de la o lamaie. Se fierb timp de 5 minute.

4.Pieptul de curca se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se mai tine in cuptor inca 15 minute pana se rumeneste bine.

Observatii: Acest preparat mai poate fi servit cu garnitura de mere umplute.Se taie un capat de la mere, iar celalalt se cresteaza.Se scoate miezul.Se pun merele in apa cu suc de lamaie si se fierb 5 minute. Se umplu merele cu gem de afine sau cu piure de castane.
Se feliaza si se serveste cu piure de cartofi, perele fierte in vin si se garniseste cu patrunjel verde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Briose din aluat dospit

Aceste briose le-am facut pentru intalnirea de la Slanic.

Briose din aluat dospit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide