Pide

Pide este o delicioasa tarta cu carne, altfel. Doar dupa felul cum arata iti dai seama ca sunt foarte bune.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: (4 bucati de pide)
  • 250 ml de apa calduta
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  •  
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1/2 lingurita de coaja de lamaie Kotanyi
  • 1 lingurita de chili pul biber (sau dupa gust) Kotanyi
  • sare si piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

M-am inspirat de pe net, din mai multe poze si retete si am intrebat pe pagina mea de facebook cei care au gustat un pide adevarat.

La acest preparat mi-ar fi de folos oricare dintre mixerele de mana, pentru a marunti ceapa, patrunjelul si ardeiul.

Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.

Umplutura: Ceapa si ardeiul gras se taie marunt cu robotul si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Adaugam si patrunjel proaspat tocat.

Aluatul se desparte in 4 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se unge marginea cu iaurt si se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea si carnea este facuta.


Pide se serveste cu patrunjel proaspat, eventual si cu felii de lamaie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce