Picioare de vitel rasol

Pentru picioarele de vitel rasol se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 picioare de vitel (circa 1
  • 500 kg)
  • 2 l apa
  • 1 lingura otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 patrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Pentru picioarele de vitel rasol se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma. Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece. Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 l de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel. Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici.
Pentru ca picioarele sa ramina albe la fiert, se obisnuieste ca in apa in care se fierb, sa se puna o lingura de grasime si o lingura de faina, care se moaie cu putina apa rece, amestecand bine pentru a nu se forma cocolosi. Dupa ce picioarele au fiert si zeama s-a racit, se strange grasimea si se intrebuinteaza la alte mincari.


Picioarele de vitel rasol se servesc foarte fierbmti, cu mujdei de usturoi sau cu sos de mustar, sos de rosii etc.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors