Pentru peste prajit cu sos de lamaie pestele se curata de solzi, de branhii si de intestine apoi se spala foarte bine. Se lasa la scurs si se stropeste cu zeama lamaie.
Pentru peste prajit cu sos de lamaie pestele se curata de solzi, de branhii si de intestine apoi se spala foarte bine. Se lasa la scurs si se stropeste cu zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si alte condimente pentru peste. Se pune la rece o jumatate de ora. Dupa ce se scoate de la rece, pestele se da prin faina, apoi se bate usor intre palme si se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei la foc potrivit. Se lasa la scurs pe servetele de hartie. Se servesc cu lamaie sau sosul de lamaie , ornat cu patrunjel verde.
Sos de lamaie:
Se bat 4 linguri de ulei de masline cu zeama e la o lamaie si 8 linguri supa de legume adaugate in portii mici, putin cate putin. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Pestele prajit cu sos de lamaie se serveste cald.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post