Perisoare in sos curry

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste bine si se formeaza peri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne tocata
  • 2 cepe rosii
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel maruntit
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita curry
  • 125 ml vin alb
  • 1 cubulet pentru ciorba cu legume
  • 60 ml smantana

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste bine si se formeaza perisoare cu diametrul de aprox. 3 cm. Se pune ulei la incins, perisoarele se prajesc pana capata o culoare maronie si se pun deoparte. La uleiul ramas in tigaie se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si putina apa, se dizolva cubuletul de legume, se amesteca bine si se fierbe. Se adauga si perisoarele si se lasa sa mai fiarba aprox. 15-20 minute. La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust.
Alte retete culinare recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Musaca de vinete

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala