Perisoare de vitel cu legume si smantana

Perisoare de vitel cu legume si smantana sunt un fel de mancare satios si gustos si o buna alternativa la ciorba clasica de perisoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • pulpa de vitel
  • un ou
  • 2-3 linguri de orez
  • sare si oregano
  • Pentru sos:
  • ceapa
  • morcov
  • ardei gras
  • dovlecel

Mod de preparare

Pentru perisoare am tocat o bucata de pulpa de vitel, am amestecat-o cu un ou, 2-3 linguri de orez, sare si oregano. Le-am pus la fiert in apa clocotita, putin sarata. Au fost gata cam in 45 de minute.

Pentru sos am calit - inabusit o ceapa in putin ulei, apoi am adaugat morcov si ardei gras. Dupa ce s-au muiat am pus doua pahare cu apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Am zis ca merge bine si ceva dovlecel, asa ca a aterizat si el frumos in sos.

Dupa ce toate legumele au fiert am adaugat 250 grame de smantana si ceva verdeata. Cand a clocotit sosul am adaugat perisoarele fierbinti, am mai lasat un minut si am inchis focul. Cantitatea de sos depinde de moftul fiecaruia, dar nu uitati ca perisoarele absorb din sos destul de mult.


Perisoarele de vitel cu legume si smantana se por servi cu verdeata proaspata tocata deasupra.

Reteta de perisoare de vitel cu legume si smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forumul Culinar.ro.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors