Perisoare de miel cu sos de lamaie

Se fierbe orezul. Intr-un castron pui carnea, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si orezul racit.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de miel tocata
  • 50 g orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 1 albus de ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 cubulet concentrat de legume
  • 25g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe orezul.

Intr-un castron pui carnea, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si orezul racit.

Incorporezi albusul si adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci bine si formezi perisoare potrivit de

mari.

Intr-o cratita cu peretii largi diluezi cubuletul de concentrat de supa cu 500 ml apa calda.

Adaugi unt si introduci perisoarele.

Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.

Separat, bati cele 2 albusuri cu zeama de lamaie si diluezi cu zeama in care au fiert perisoarele.
Incalzesti compozitia pana incepe sa fiarba, apoi o torni peste perisoare si le servesti imediat.

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Pulpa de miel

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post