Perisoare cu sos de smantana cu ceapa si marar

Pentru perisoare cu sos de smantana cu ceapa si marar treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si painea muiata in apa si bine stoarsa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de carne ( piept de pasare
  • de vitel
  • macra sau de porc
  • frumos impanata )
  • 1 ou
  • 100 g de ceapa
  • 1 felie de paine
  • ulei
  • o lingurita de faina.
  • Pentru sos:
  • ulei
  • unt sau untura
  • 1 ceapa rasa
  • 25 g de faina
  • zeama de lamaie sau otet
  • 100 ml de smantana
  • marar verde
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Pentru perisoare cu sos de smantana cu ceapa si marar treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si painea muiata in apa si bine stoarsa. Adaugati in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, potriviti de sare, puneti piper, patrunjel si marar tocat si omogenizati amestecul cu o lingura. Intr-o cratita, caliti ceapa cu putin ulei, stingeti cu o cana ( ¼ l ) de apa si cand clocoteste din nou, puneti la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina. Lasati-le la foc mic 15 minute sa clocoteasca in vas acoperit . Frecati smantana cu faina, diluati cu putina apa rece si turnati peste sosul din vas. Lasati sa se ingroase potrivit sosul si puneti patrunjel si marar verde.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors