Perisoare cu smintina

Se trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se amesteca bine. Se fac peris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 1 virf de cutit piper
  • sare
  • 1 pahar cu lapte sau apa
  • 1 ceasca smintina
  • 150 g ulei
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • faina

Mod de preparare

Se trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se amesteca bine. Se fac perisoare mici si rotunde cu mina udata cu apa rece. Se tavalesc in faina, se mai invirtesc in mina, se pun in grasime fierbinte si se prajesc. Separat se face un sos alb, subtire, stins cu un pahar de lapte cald. Se adauga o ceasca de smintina, un praf de sare, patrunjel verde tocat marunt si se toarna sosul deasupra perisoarelor, lasind sa mai fiarba putin la foc mic.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post