Se dau cepele si cartoful prin masina de tocat si se amesteca cu verdeata tocata marunt, sare, piper si carnea tocata. Amestecul se omogenizeaza si s
Se dau cepele si cartoful prin masina de tocat si se amesteca cu verdeata tocata marunt, sare, piper si carnea tocata. Amestecul se omogenizeaza si se fac din el perisoare potrivit de mari, care se pun sa fiarba in apa clocotita. Se lucreaza cu mana umeda, pentru ca perisoarele sa nu se desfaca. Cand se pun sa fiarba, se micsoreaza focul. Cand se ridica deasupra apei, se scot cu o lingura de supa si se pun intr-un vas, se acopera cu o cana de smantana, si se fierb incet pe marginea plitei un sfert de ora. Se iau de pe foc si se presara deasupra verdeata tocata marunt.
Se servesc calde, cu paine proaspata.
Alte retete:
Ciorba de perisoare
Ciorba taraneasca
Ciorba radauteana
Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Oua scotiene