Perisoare cu smantana

Se da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o felie de paine groasa cat d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. de carne macra
  • o ceapa
  • untura
  • miezul de la o felie de paine groasa
  • un morcov
  • un cartof
  • un ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • marar
  • jumatate lingura de unt
  • jumatate lingura de faina
  • o ceasca de lapte
  • o ceasca de smantana

Mod de preparare

Se da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete inmuiata in apa si stoarsa, un morcov si un cartof curatat. Acestea se amesteca cu un ou, sare, piper, patrunjel si marar tocat. Se fac in mana mici perisoare rotunde, care se dau in faina si se prajesc in untura. Se aseaza intr-o cratita. Se face deoparte un rantas alb din jumatate lingura de unt, cu jumatate lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau de apa. Se amesteca cu o ceasca de smantana, se pune un praf de sare, o lingurita de patrunjel sau marar tocat fin, se toarna deasupra perisoarelor si se lasa sa fiarba putin la foc mic. Un foc iute taie smantana.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu crema de vanilie

Azi va propun un desert simplu si rapid , acum ca bebelusa ma solicita la maxim si nu prea am timp de stat in bucatarie....

Rulouri cu crema de vanilie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide