Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenu
Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenus). Carnea de curcan si sunca se taie bucatele mici. Se spala patrunjelul si se toaca marunt. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Se pune carnea de curcan si sunca in blender, se adauga albusurile, smantana, capetele de la oua, patrunjelul si cimbrul, se condimenteaza, dupa gust, iar apoi se mixeaza pana se obtine o pasta-spuma. Se unge in strat gros cu unt/margarina, o forma de copt alungita cu o capacitate de cca 1,8 litri. Se tapeteaza cu feliile de sunca, in asa fel incat sa iasa din tava marginile. Jumatate din pasta se pune peste sunca, iar apoi se aseaza pe mijloc, in lungime, bucatile de oua cu jumatile taiete unite. Deasupra se pun restul de pasta si se acopera cu feliile de sunca. Se unge cu unt/margarina o folie de aluminiu mai mare decat tava si se acopera.
Se introduce forma in tigaie, se adauga apa calda pana la jumatate si se pune in cuptor 45 de minute, la aburi. Cand se scoate din cuptor se aseaza pe o placa de taiat, se taie felii, se orneaza cu rondele de oua, dovlecel, salata si castraveti.
Alte retete carne
recomandate
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Salata pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post