Pateu de carne si ou

Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 gr piept de curcan file
  • 200 gr sunca fiarta
  • 1 buchet de patrunjel
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita de cimbru maruntit
  • un pic de unt/margarina
  • 200 gr felii sunca

Mod de preparare

Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenus). Carnea de curcan si sunca se taie bucatele mici. Se spala patrunjelul si se toaca marunt. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se pune carnea de curcan si sunca in blender, se adauga albusurile, smantana, capetele de la oua, patrunjelul si cimbrul, se condimenteaza, dupa gust, iar apoi se mixeaza pana se obtine o pasta-spuma. Se unge in strat gros cu unt/margarina, o forma de copt alungita cu o capacitate de cca 1,8 litri. Se tapeteaza cu feliile de sunca, in asa fel incat sa iasa din tava marginile. Jumatate din pasta se pune peste sunca, iar apoi se aseaza pe mijloc, in lungime, bucatile de oua cu jumatile taiete unite. Deasupra se pun restul de pasta si se acopera cu feliile de sunca. Se unge cu unt/margarina o folie de aluminiu mai mare decat tava si se acopera.

Se introduce forma in tigaie, se adauga apa calda pana la jumatate si se pune in cuptor 45 de minute, la aburi. Cand se scoate din cuptor se aseaza pe o placa de taiat, se taie felii, se orneaza cu rondele de oua, dovlecel, salata si castraveti.
Alte retete carne

recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Salata pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Foietaj de casa cu branza sarata

Se prepara rapid si este foarte foarte gustos, mai ales fierbinte....asa ca am sa va invit sa-l incercati...merge perfect cu...

Foietaj de casa cu branza sarata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide