Parjoale moldovenesti

Carnea se spala, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala,se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se rad fin. Ouale se spal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de vita 0.550kg
  • cartofi 0.550kg sau paine alba 0.250kg
  • faina 0.150kg
  • pesmet 0.250kg
  • oua 0.150kg
  • usturoi 0.025kg
  • patrunjel verde 0.100kg
  • ceapa 0.150kg
  • untura 0.050kg sau ulei 0.050kg
  • piper macinat 0.002kg
  • sare 0.025kg

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala,se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se rad fin. Ouale se spala se dezinfecteaza si se trec prin jet apa rece. Faina si pesmetul se cern. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Daca se foloseste paine se curata de coaja, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa si se raceste. Carnea si ceapa se toaca cu masina, se amesteca cu usturoi, patrunjel verde, oua(50gr), cartofi sau paine, sare, piper, se imparte in bucati si se modeleaza in forma de parjoale, folosind faina. Se trec prin ou batut si pesmet.


Preparatul se prezinta pe platou.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi

Îmi place mult sosul de soia, iar în combinație cu un sos de roșii dulceag rezultă un preparat tare gustos....

Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide