Papricas din carne de vita cu cartofi

Pentru papricas din carne de vita cu cartofi carnea se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 300 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • usturoi - 15 g
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru - 1 g
  • 1 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru papricas din carne de vita cu cartofi carnea se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie felii pe lung, in 4-6 bucati. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, cubul MAGGI, boiaua de ardei dulce, foi de dafin, usturoi, cimbru, piper, sare, cca 500 ml apa clocotita si se fierb toate 8-10 minute. Separat, se inabusa cartofii in 50 g untura sau ulei; intr-un vas acoperit cu capac, se introduc la papricas si se mai fierb 8-10 minute.

Papricasul din carne de vita cu cartofi se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala