Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa.
Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa. Sigur ca si cel din magazin poate fi folosit, dar nu va fi la fel de gustos.
Puiul se curata foarte bine.si daca e din magazin tot trebuie sa il inspectati. Dupa aceasta se spala si se transeaza. Il taiati in bucati potrivite.
Ceapa se tai solzisori si se caleste in putin ulei pana se face translucida..
Ardeiul si rosia se taie cubulete si se pun peste ceapa.Mai intai ardeiul si apoi rosia.
Dupa cateva minute puneti si bucatile de pui si condimentati. Acum se pune si jumatate din patrunjelul tocat.
Se lasa la fiert pe foc mic,pana cand e gata carne. Daca e pui de casa trebuie sa fierba chiar si trei ore.
Galustele le faceti amestecand faina cu ouale si doua linguri de ulei. Amestecti temeinic pana aveti o pasta consistenta, dar nu foarte tare. Se lasa sa stea putin, pana cand puneti apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste se pun galustele, formate cu ajutorul unei lingurite. Se lasa la fiert circa 10 minute, dupa care se lasa din nou la odihna. Abia apoi se strecoara si se trec rapid pe sub apa rece.
Intr-o cratita puneti 2 linguri ulei de masline si cand s-a incalzit se pun galustele.
La servire punem intr-o farfurie galuste, adaugam papricasul de pui si servim cu salata sau castraveti murati la soare(covasiti).
Un set de servire de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte util pentru aceasta reteta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post