1. Tocam ceapa si o calim in ulei 2. Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul. 3. Dupa citeva minute le int
1. Tocam ceapa si o calim in ulei
2. Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul.
3. Dupa citeva minute le intoarcem si le lasam iar la transpirat (distolit) cu capac.
4. Adaugam boiaua de ardei si stingem cu o cana mare de apa
adaugam usturoiul presat, tocat marunt, cum dorim.
5. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, vreo 20 de minute, depinde de cit de simpatic a fost puiul. Din cind in cind le mai intoarcem da nu e musai ca se fac oricum in abur. Cand furcilitza strapunge foarte usor carnea, puiutzul este gata si in tigaie avem sos mult
6. Intre timp am fiert macaroanele si le-am scurs.
7. Intr-un vas mai mic amestec bine 1 lingura de faina cu 2 de smintina si adaug cite putina apa foarte rece pina arata ca un aluat de clatite. Daca fac cu smintina lichida atunci pun mai multa si nu pun apa.
8. Torn faina desfacuta in smintina peste pui, condimentez cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, las sa dea un clocot mic si pun pe farfurie.
Pofta buna!
Reteta Papricas de pui cu smantina a fost propusa de Carmiris pe forum culinar.ro
Alte retete de papricas gasiti aici:
Papricas de pui picant cu masline ,
Papricas ,
Papricas de iepure .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post